Kreeft ‘en belle-vue’

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Description

"En Belle Vue" betekent koud met een klassieke salade en huisbereide mayonaise en cocktailsaus.

Ingrediënten :
    De Court-bouillon
  • 6 l Water
  • 4 Ui
  • 4 Wortel
  • 4 stengels Selder
  • 5 el Zout
  • 3 el Peper (Gebroken...)
  • 1/2 tl Peper (Cayenne...)
  • 1 Citroen
  • 1 Sinaasappel
  • 2 takjes Tijm
  • 2 blaadjes Laurier
  • En Verder...
  • 2 Kreeft (750 g)
  • Court-bouillon
  • Sla
  • 2 Tomaat
  • 2 Ei
  • 1 Ei (...dooier)
  • 1 tl Mosterd
  • 1 dl Olie (Maïskiem...)
  • 1 Citroen (Sap van...)
  • Zout
  • Peper
  • 1 scheutje Whisky
  • 2 el Ketchup
Bereiding :
  1. Kook de kreeft in een kokende court-bouillon. Laat de kreeft afkoelen in de bouillon (terug opwarmen in kokende bouillon).

  2. Kuis de salade en maak 1 dl mayonaise. Maak van de helft van de mayonaise cocktailsaus. Ontdoe de kreeft van het pantser (décortiquer), haal het darmkanaal en de maag er uit.

  3. Schik de salade op 4 borden en versier met tomaten en eieren. Leg een halve kreeft op elk bord. Geef er mayo en cocktailsaus bij.