Koninginnenhapje met garnalen en prei

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 sneetje Deeg (Blader...)
  • 1 Ei (...dooier)
  • 1 stengel Selder
  • 1 Ui
  • 2 dl Bouillon (Kippen...)
  • 1 scheutje Wijn (Witte...)
  • 1 Kippenfilet
  • 150 gr Champignon
  • 75 gr Garnalen
  • 1/2 teentje Look
  • 2 dl Room
  • 50 gr Kaas (Gruyère...)
  • Boter
  • Blanke roux
  • bakje Tuinkers
Bereiding :
  1. Maak een vierkant of snijd een rondje van ong. 5 cm. uit het bladerdeeg, bestrijk de bovenkant met eigeel en bak ze gedurende 18 min. af in een voorverwarmde oven van 200° C.

  2. Spoel en snijd de prei in ringen, snijd de ui ook in ringen en kook die gaar in de kippenbouillon, samen met een scheutje witte wijn. Maak blokjes ( 1 cm.) van de kippenfilet en snijd de champignons in schijfjes. Bak beiden aan in boter en kruid met peper en zout.

  3. Kook de kippenbouillon in met 2 dl room tot gewenste dikte of gebruik blanke roux. Kruid met pezo en look

  4. Meng de kip en champignons bij de saus, alsook de garnalen. Giet het mengsel voorzichtig in de opengesneden bladerdeegjes. Strooi er gruyère over en gratineer ze in de oven (grillstand).

  5. . Serveer het bladerdeegje op een warm bord en giet de overige saus er rond. Versier met tuinkers.