Koninginnehapje met Frietjes

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Videe-koeken (...in bladerdeeg)
  • 1 Kip (Soep...)
  • 1 Ui
  • 2 stengels Selder
  • 2 Wortel
  • 1 stengel Prei
  • 2 takjes Tijm
  • 2 blaadjes Laurier
  • 250 g Champignon
  • 1/2 Citroen
  • 200 g Gehakt
  • zout
  • Peper
  • 1 scheutje Room
  • Aardappel (Friet...)
  • Blanke roux (100 g boter en 180 g bloen)
Bereiding :
  1. Kook de kip gaar in water met daarin de groenten , tijm, laurier en peper en zout.

  2. Stoof de champignons in boter met peper en zout onder een deksel

  3. Draai gehaktballetjes en kook ze in gezouten water. Maak een blanke roux.

  4. Ontdoe de kip van het vlees en snij het in stukken. Zeef de bouillon en voeg de roux toe. Mix alles stevig.

  5. Doe alle ingrediënten (kippenvlees, champignons en balletjes) samen en breng op smaak met peper en zout en citroensap

  6. Verwarm de videekoeken 3 min. in een oven van 180° en dien op met frietjes.