Knolseldersoep met walnoten

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1/2 Knolselder
  • 1 Aardappel (Kleine...)
  • 1/2 stengel Prei
  • 2 Ui
  • 2 l Bouillon (Kippen...)
  • 1 dl Room
  • 1 tl Selderijzout
  • 1 mespunt Nootmuskaat
  • 2 el Walnoot (Gehakte...)
  • Peterselie (Gehakte...)
  • Boter
  • Stokbrood
Bereiding :
  1. Snijd de groenten (houd ¼ van de knolselder voor de garnituur) in grove brunoise en stoof ze aan in boter zonder te bruinen.

  2. Bevochtig met kippenbouillon en laat ong. ½ uur doorkoken. Mix de soep en werk ze af met room, selderijzout en nootmuskaat.

  3. . Snijd de overschot van de knolselder in fijne brunoise en bak ze goudbruin in notenolie. Kruid met peper en zout en strooi er gehakte peterselie over.

  4. Giet de soep in een warm diep bord en leg er de knolselderblokjes in. Strooi er de gehakte walnoten over en doe er enkele druppels notenolie bij. Werk af met enkele sliertjes gerookte eend.