Knoflooksoep met tomaat, knoflookroom en pittige korstjes

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 3 Tomaat
  • 1 blik Tomaat (...blokjes)
  • 2 Ui (Rode...)
  • 4 teentjes Look
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Tomaat (Puree van zongedroogde...)
  • 1 el Balsamico
  • 1 l Bouillon (Vlees...)
  • 1 dl Room
  • 1 teentje Look
  • 3 sneetjes Brood (Wit...)
  • Chilipoeder
  • Provencaalse kruiden
  • 4 takjes Rozemarijn
  • Peper
  • Zout
  • Stokbrood
Bereiding :
  1. Snij de tomaten, uien en look in grove stukken. Doe er de blaadjes van 3 takjes rozemarijn bij en stoof alles 10 min. aan in olijfolie.

  2. Doe er zongedroogde tomatenpuree, balsamico en vleesbouillon bij en laat alles 15 min. koken.

  3. Maak intussen de knoflookroom en de croutons. Snij een teentje knoflook heel fijn en meng het door de halfstijf geklopte room. Houd opzij. Snij de korsten van het brood en maak er blokjes van. Bak ze bruin in olijfolie en kruid ze met zout, Provençaalse kruiden en chilipoeder.

  4. Mix de soep stevig en serveer ze in een warm diep bord. Verdeel er enkele croutons over en giet er knoflookroom bij. Werk af met enkele fijngesneden takjes rozemarijn.