Knapperig gebakken pangasius met bouillon van voorjaarsgroenten en aioli

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 700 g Pangasius (4 stukken)
  • 5 dl Bouillon (Groenten...)
  • 100 g Peultjes
  • 100 g Bonen (Princesse...)
  • 50 g Erwten
  • 50 g Maïs (Baby...)
  • 1 el Munt (Gehakte...)
  • 1 el Basilicum (Verse, gehakte...)
  • Kruidenboeket
  • 400 g Aardappel
  • De Aïoli
  • 1/2 teentje Look
  • 1 Ei (...dooier)
  • 1 tl Mosterd
  • 1 dl Olijfolie
  • Citroen (Enkele druppels sap van ...)
  • 1 el Munt (Vers gehakte...)
  • 1 el Basilicum (Verse...)
Bereiding :
  1. Maak eerst de aïoli : doe fijngesneden knoflook, een eidooier en mosterd in een kom (alle ingrediënten hebben dezelfde temperatuur) en klop er voorzichtig de olijfolie door. Werk af met peper en zout, citroensap en verse kruiden.

  2. Kook de aardappelen in de pel in gezouten water. Houd ze warm

  3. Breng de bouillon aan de kook en doe er voldoende zout en peper + een kruidenboeket bij. Kook er in deze volgorde met telkens 2 min. tussen de prinsessenboontjes, baby-maïs, peultjes en erwten in. Doe de aardappelen (eventueel in 2 gesneden) er als laatste bij.

  4. Kruid de Pangasiusfilet en bak die mooi bruin in olijfolie op een anti-aanbak-pan

  5. Neem een warm diep bord : verdeel er de groenten in en giet er een lepel bouillon bij. Leg er de vis op en werk af met een lepel aïoli en verse kruiden.