Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kiwicarpaccio met granite van munt

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meng de muntsiroop met het mineraalwater en zet het in een ondiepe schaal in het vriesvak.

  2. Snijd de vanillestokken in twee en schraap de zaadjes eruit. Doe alles bij de olijfolie en verwarm deze lichtjes. Hoe langer je dit vooraf kan doen, hoe beter de smaak.

  3. Was de kiwi’s en wrijf ze droog met keukenpapier. Snijd flinterdunne plakjes van de kiwi’s. Schik de kiwiplakjes op een bord en druppel er vanille-olie over.

  4. Schraap met behulp van een vork de diepgevroren muntsiroop tot je grove ijsschilfers hebt en verdeel dit over de kiwicarpaccio. Serveer meteen.

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.