Kippenspiesjes met ananas

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 8 Kippenfilet
  • 1 Ananas (Kleine...)
  • 1 el Ananas (Sap van...)
  • 2 dl Kokosmelk
  • 3 el Koriander (Verse gesnipperde)
  • 2 teentjes Look
  • 1/2 Limoen (Sap van...)
  • 2 el Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Roer een marinade van het ananassap, de kokosmelk, de olijfolie, de koriander en het limoensap. Kruid met peper en zout.

  2. Snij de kip in blokjes van 3 cm en schep ze door de marinade. Zet 1 uur in de koelkast.

  3. Schil de ananas en snij hem in stukjes. Rijg de kip en de ananas om en om aan ingevette metalen prikkers.

  4. Gril de spiesjes ±15 minuten, terwijl u ze regelmatig omdraait en met de marinade bedruipt.

  5. Tip
  6. Lekker met rijst en een slaatje van rode paprika, ananas, selder en appel.