Kippensoep met curryroom

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 1/2 Appel (Jonagold)
  • 1/8 Knolselder
  • 2 stengels Selder
  • 1 Ui
  • 1/2 Paprika (Groene...)
  • 1/2 teentje Look
  • 1 tl Curry
  • Boter
  • 1/3 el Curry
  • 1/3 el Tijm
  • 1/3 el Paprika (...poeder)
  • 1,5 l Bouillon (Kippen...)
  • 1 Kip (...borst)
  • 1 Tomaat
  • 4 el Room (Opgeklopt en met curry)
  • Groen (Versiering)
Bereiding :
  1. Snijd de appel, knolselder, selder, paprika, ajuin en knoflook in kleine brunoise en stoof ze aan in boter zonder te bruinen. Kruid met curry.

  2. Bevochtig met bouillon en laat ongeveer 30 min. koken.

  3. Snijd de kip in fijne reepjes (kruid met tijm, kerrie en paprika) en bak die gaar in boter. Klop de room op en kruid met peper en zout en kerrie. Ontvel en ontpit de tomaat en snijd die in blokjes; doe ze bij de soep.

  4. Serveer de soep in een warm bord met enkele stukjes kip en een toefje kerrieroom. Versier met een takje groen.