Kippenborst met curry

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Kippenfilet
  • 2 stengels Selder
  • 1 Appel (Jonagold)
  • 1 Tomaat
  • Boter
  • Kervel
  • 1 dl Water
  • 1 dl Kokosmelk
  • 1 dl Soja (Alpro...Cuisine)
  • 1 el Bouillon (Kippen...)
  • Rijst (Gekookte...)
  • Citroen (Sap van...)
  • Curry (Poeder)
Bereiding :
  1. Bak de kippenborsten aan in een beetje boter gedurende 3 minuten aan elke kant.

  2. Snijd de selder en jonagold in blokjes.  Voeg deze toe aan de kip en laat ze 2 minuten meestoven.  Strooi er veel curry overheen.  Blus met het water en de kokosmelk. 

  3. Voeg 1 eetlepel kippenbouillon en een beetje citroensap  toe en laat het geheel inkoken, voeg Alpro soja Cuisine eraan toe en laat vervolgens verder inkoken tot een gebonden saus. 

  4. Ontvel en ontpit de tomaat en snijd haar in blokjes.  Voeg ze op einde van de bereiding van de saus toe.

  5. Serveer de kip samen met de saus, de rijst en werk af met een beetje kervel.