Kippenborst met abricozensaus

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 700 g Kippenfilet
  • 4 cm Gember
  • 1 Sjalot
  • 1 teentje Look
  • 3 el Olie (Sesam...)
  • 6 el Sojasaus
  • 1 stengel Citroengras
  • 1/2 tl Sambal Oelek
  • 1 el Limoen (Sap van...)
  • 4 Lente-ui
  • 4 el Abrikoos (...confituur)
  • 3 el Olie (om te braden)
Bereiding :
  1. Snijd het kippenborst vlees in 2 cm grote stukken.

  2. Schil de sjalot en de gember en pel het knoflook, hak dan alles fijn.

  3. Vermeng de helft van de gember met het knoflook, de sesamolie en 3 eetlepels sojasaus.

  4. Spoel het citroengras af, hak het fijn en roer het door het gember-sojasausmengsel.  Voeg het kippenvlees toe en roer alles goed door.

  5. Laat her vlees minsten 3 uur, of liever nog de hele nacht afgedekt in de koelkast marineren. Vermeng de rest van de gember met sambal oelek, de rest van de sojasaus en het limoensap.

  6. Maak de lente-uitjes schoon.  Was en droog ze, snijd ze in ringen en voeg ze samen met de abrikozenjam toe.

  7. Verhit de olie in de wok en roerbak het kippenvlees.  Besprenkel het bijna gare vlees met een scheut marinade.

  8. Dien het vlees nu op met de saus.