Kippenborst met abricozensaus
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Snijd het kippenborst vlees in 2 cm grote stukken.
-
Schil de sjalot en de gember en pel het knoflook, hak dan alles fijn.
-
Vermeng de helft van de gember met het knoflook, de sesamolie en 3 eetlepels sojasaus.
-
Spoel het citroengras af, hak het fijn en roer het door het gember-sojasausmengsel. Voeg het kippenvlees toe en roer alles goed door.
-
Laat her vlees minsten 3 uur, of liever nog de hele nacht afgedekt in de koelkast marineren. Vermeng de rest van de gember met sambal oelek, de rest van de sojasaus en het limoensap.
-
Maak de lente-uitjes schoon. Was en droog ze, snijd ze in ringen en voeg ze samen met de abrikozenjam toe.
-
Verhit de olie in de wok en roerbak het kippenvlees. Besprenkel het bijna gare vlees met een scheut marinade.
-
Dien het vlees nu op met de saus.