Kip met sinaasappelsaus

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 1 Kip (Grote, hele kip)
  • 3 el Sherry
  • 6 Sinaasappel (Sat van...)
  • 4 el Olie
  • Zout
  • Peper
  • 6 el Sinaasappel (Marmelade van...)
  • 1 el Sucade (een soort citroen in blokjes)
  • 3 el Walnoot (gepelde, gehalveerde...)
  • 1 el Water
  • 1 el Citroen (Sap van...)
  • Peper (uit de molen)
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. Snijd de kip in vieren of achten op de plank.

  2. Leg de kip in een kom, voeg de sherry, 1/3 van het sap, 2 eetl. olie, zout en peper toe en laat dit een nacht marineren.

  3. De saus: (ook van te voren te maken)

    a) Verwarm daarvoor 2 eetl. marmelade met rozijnen en sucade (zie afb. hierbij) en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

    b) Neem de pan van het vuur en voeg de overige marmelade, de noten, het overige sap en het water toe en meng dit door elkaar.

    c) Laat de saus afkoelen en gebruik die de volgende dag weer.

  4. Bereiding
  5. Neem de kip uit de kom en laat ze uitlekken.

  6. Dep de kip droog met het keukenrolpapier.

  7. Verwarm de overige olie in de braadpan en bak hierin de kip.

  8. Voeg 3 eetlepels Van de saus, de reepjes sinaasappel en de citroen toe.

  9. Sluit de pan gedurende ca. 70 minuten. (kip bruinen/garen).

  10. Breng ze op smaak met peper en zout.