Kip met mosterd, spek en tomaten

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 8 Kippenonderbout
  • 12 sneetje Spek
  • 4 Tomaat
  • 6 takje Rozemarijn
  • Mosterd
  • 300 gr Aardappel
  • Provencaalse kruiden
Bereiding :
  1. Giet olijfolie in een pan en bak de kip bruin op een matig vuur ( 15 minuten).

  2. Snijd intussen de tomaten in plakken en leg ze op de bodem van een ovenschaal. Kruid ze met peper.

  3. Smeer elke kippenbout in met een eetlepel mosterd, leg er een takje rozemarijn op en rol ze in 2 plakjes spek.

  4. Leg de bouten op de tomaten. Zet de schaal 30 minuten in de oven op 180 graden.

  5. Kook de Aardappelen bijna gaar.  Giet ze af en laat ze afkoelen.

  6. Snij de aardappelen in schijfjes, overstrooi ze met provencaalse kruiden en bak ze in de pan.