Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kip met mosterd, spek en tomaten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Giet olijfolie in een pan en bak de kip bruin op een matig vuur ( 15 minuten).

  2. Snijd intussen de tomaten in plakken en leg ze op de bodem van een ovenschaal. Kruid ze met peper.

  3. Smeer elke kippenbout in met een eetlepel mosterd, leg er een takje rozemarijn op en rol ze in 2 plakjes spek.

  4. Leg de bouten op de tomaten. Zet de schaal 30 minuten in de oven op 180 graden.

  5. Kook de Aardappelen bijna gaar.  Giet ze af en laat ze afkoelen.

  6. Snij de aardappelen in schijfjes, overstrooi ze met provencaalse kruiden en bak ze in de pan.  

Designed using Creattica. Powered by WordPress.