Kip met Jagersaus

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 Kip
  • 250 gr Champignon (Donkere...)
  • 5 Tomaat
  • 5 Sjalot (Grof gesneden)
  • 1 el Tomaat (...puree)
  • 2 teentje Look
  • 250 mll Room
  • 1,5 l Bouillon (Kippen...)
  • 38 cl Wijn (Rode...)
  • 16 sneetje Spek (Bacon)
  • 1/2 el Bloem
  • 1 Bosje Dragon (Verse...)
  • 125 gr Boter
  • 800 gr Aardappel (Zachtkokende...)
Bereiding :
  1. Verwijder de onderpootjes van de kip en verdeel de kip in 4 witte en 4 bruine stukken vlees

  2. Doe wat olijfolie in een grote pan. Doe de stukken kip in de pan en kleur voor een paar minuten. Voeg halverwege 2 klontjes boter toe.

  3. Snij ondertussen het spek in blokjes en snij de sjalotten grof.

  4. Haal de kippenstukken uit de pan eens ze gekleurd zijn en zet ze opzij.

  5. Haal de kippenstukken uit de pan eens ze gekleurd zijn en zet ze opzij.

  6. Voeg de 2 geplette teentjes look (met schil) en de dragon toe en laat een minuut bruinen. Voeg daarna een eetlepel tomatenpuree toe. Laat even meebakken en voeg na een minuut de bloem toe.

  7. Giet de rode wijn bij het baksel, roer om en voeg de kippenbouillon toe.

  8. Doe de kip bij de saus en breng aan de kook.

  9. Doe er de champignons bij.

  10. Snij de tomaten in 8 en doe ze in de pan en voeg pezo toe.

  11. Breng het geheel aan de kook voor 10 à 15 min.

  12. Serveer met pureeaardappelen (bij voorkeur met room en boter klaar gemaakt)

  13. Strooi verse dragon en doe klontjes boter op het gerecht en kruid verder af.