Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kip met curry

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Hak de kip in stukken en kruid ze met peper en zout.

  2. Smelt de boter in een hoge stoofpan.

  3. Leg de stukken kip in de hete boter en bak ze mooi bruin.

  4. Snijd de selderij en ui in stukken.

  5. Draai de kip om in de pan en voeg de gesneden groenten toe.  Kruid met de curry en laat meebakken.  Blus met wat water, voeg de bouillon toe en roer door.

  6. Snijd de appel, knoflook en tomaten in blokjes.  Doe alles mee in de pan, kruid met peper en zout en voeg tijm en laurier toe.  Laat 20 minuten sudderen.

  7. Giet er de room bij indien je dit wenst.

  8. Schep op de borden en versier met wat kervel en currypoeder.

Tip:

  1. Serveer met quinoa of volkorenrijst.

Designed using Creattica. Powered by WordPress.