Kip in polentakorstje met saffraan puree en curry-vinaigrette

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Kippenfilet
  • Bloem
  • 100 g Polenta (= Italiaans graanproduct)
  • 3 Ei
  • Boter
  • 400 g Aardappel
  • 100 g Pompoen
  • Bouillon (Kippen...)
  • 1 Ui
  • 1 capsule Safraan
  • 1 dl Room
  • Sla (Mengeling rucola, frisee)
  • 1/2 Appel
  • Paprika (...poeder)
  • De Curry-vinaigrette
  • 1 dl Mayonaise
  • 1 tl Curry (...poeder)
  • 1 mespunt Chili (...poeder)
  • 1 Tomaat
  • Munt (Enkele blaadjes...)
  • 1/2 dl Bouillon (Koude vlees...)
Bereiding :
  1. Maak eerst de puree : schil de aardappelen en pompoen in stukken en kook ze gaar in kippenbouillon. Pureer. Stoof de fijngesneden ui glazig aan in boter, doe er saffraan en room bij en roer de puree erdoor. Werk af met peper en zout en 1 eidooier.

  2. Bereid vervolgens de vinaigrette : meng de mayonaise met curry en chilipoeder en doe er een geconcasseerde tomaat en versneden munt bij. Maak het geheel vloeibaarder met koude ! vleesbouillon.

  3. Snijd de kippenfilets in 3 lange stukken, kruid ze en haal ze door bloem. Leg ze vervolgens in 2 losgeklopte eieren en draai ze door de polenta. Bak de kippenfilets goudbruin in boter.

  4. Kuis en meng de salade met ½ appel (in julienne gesneden) en roer er weinig vinaigrette door.

  5. Maak in het midden van een warm bord een torentje puree, verdeel er de filets op en leg daarop een toefje salade. Giet er vinaigrette over en strooi er een snuifje paprika over.