Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kip in de wok met groenten en honing

Ingrediënten :

De Woksaus

Het Wokgerecht:

Bereiding :

  1. De Rijst

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Maak intussen de kip met groenten klaar.

De Woksaus:

  1. Roer de honing los met de sojasaus. Doe er chilisaus naar smaak bij, een klein beetje sesamolie en het sap van ½ limoen. Bewaar de andere helft van de limoen in de koelkast.

  2. Pel de knoflook en rasp de helft bij de saus. Schil de gember en rasp hem ook bij de saus.

Het Wokgerecht:

  1. Verhit de wok op een hoog vuur.

    Bij wokken is het de bedoeling dat je alles snel bakt op een hoog vuur zodat de vitaminen en mineralen in je ingrediënten blijven en de groenten nog lekker krokant zijn.
  2. Doe een scheut arachideolie (of andere neutrale olie die goed tegen hoge temperaturen kan) in de wok en laat ze goed warm worden.

  3. Leg de kippenreepjes in kleine hoeveelheden in de wok en bak ze gaar. Kruid met peper en zout. Schud met de wok of roer de kip om met een houten lepel.

    Als je te veel kip in één keer in de wok legt, koelt hij af en suddert je kip in plaats van te bakken.
  4. Doe de wokgroenten bij de kip en roerbak ze kort.

  5. Giet er de woksaus bij en laat alles karameliseren op een hoog vuur. De groenten moeten nog wat ‘beet’ hebben.

  6. Hak de koriander grof. Haal de wok van het vuur en roer de koriander door de groenten en de kip.

    Ik bewaar koriander en andere groene kruiden opgerold in een vochtig vel keukenrol in de groentelade van mijn koelkast. Zo blijven ze lang vers.
  7. Serveer met de gekookte rijst

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.