Hak de knoflookteentjes fijn
Snij de kippenfilet in dunne reepjes.
Snij de uien fijn
Ontpit de chilipeper en snij fijn
Schil de mango en snijd die in blokjes.
Was de komkommers, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in halve plakjes of blokjes van 0,5 cm.
Bak de kip in gedeelten (ca. 500 gram) aan. Herhaal dit met de overige kip.
Voeg dan de uien, de knoflook en de chilipeper en de currypasta toe 10 minuten roerbakken.
Voeg de mango en de zure room bij de stoofpot.
Laat het geheel nog eens 20 minuten zachtjes pruttelen.
Bind naar wens met tapiocameel of aangemengde maïzena.
Marineer de komkommers in een mengsel van sherry, olijfolie en citroensap.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Serveer de curry met gekookte rijst en een salade.