Kip curry uit India

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Kip (...billen)
  • 2 Pepertje (...zonder zaadjes)
  • 6 teentjes Look
  • 4 Ui (Fijngesneden)
  • 2 Citroen (sap van...)
  • 1 el Kurkuma
  • 1 el Komijn
  • 1/2 blokje Bouillon (Vis...)
  • Olie
  • 2 el Koriander (...zaadjes)
  • 2 Kerrie (of currypoeder)
  • 2 Sjalot
  • 2 Rijst (Koffiekoppen)
  • 4 Water (Koffiekoppen)
  • 1 blokje Bouillon (Kippen...)
  • 100 g Erwten
  • 2 el Noten (Cashew...)
  • Koriander (Verse...)
Bereiding :
  1. Verwijder de zaadjes van de pepers en snij ze zeer fijn. Snij de kippenbillen in twee en doe ze in een grote kom samen met de pepers, knoflook, citroensap en kurkuma. Roer alles goed om met een scheut olie tot de kip bedekt is. Kruid met peper en zout en laat eventjes rusten.

  2. Neem een braadpan en stoof er de ui, komijnzaadjes, geplette koriander en kerrieblaadjes in. Leg er de stukken kip bij en dek goed af. Doe er ½ blokje kippenbouillon bij. Bak de kip ongeveer 20 min. op een zacht vuurtje, af en toe omdraaien. De ui mag hierbij donkerbruin worden maar niet verbranden.

  3. Kook de rijst gaar in kippenbouillon. Giet de rijst af. Bak de sjalotten in olijfolie, doe er erwten en cashewnoten bij en bak alles, samen met de rijst, tot het goed warm is. Werk af met peper en zout.

  4. Verdeel de kip over 4 warme borden, blus de pan met water en giet de saus over de kip. Geef er een torentje rijst bij en versier met verse koriander.