Kip-curry met witloof

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 2 Kippenfilet
  • Olijfolie
  • tl Provencaalse kruiden
  • 1 tl Paprika (...poeder)
  • 2 tl Curry (...poeder)
  • 4 stronk Witloof
  • 1 dl Olie (Maïskiem...)
  • 1 Ei (...dooier)
  • 1 el Mosterd
  • Citroen (Sap van...)
  • Sesamzaad
  • 1/2 Bosje Koriander (Verse...)
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Maak de mayonaise en breng op smaak met 1 tl curry

  2. Verwijder de harde kern en snijd het witloof fijn. Meng er een kleine hoeveelheid currymayonaise onder.

  3. Kuis de kippenfilets op en snijd ze in reepjes van 2 op 5 cm. Laat ze marineren in 5 el olijfolie met 1 tl prov. kruiden, 1 tl paprika, 1 tl curry. Bak ze gaar in een braadpan.

  4. Verdeel het witloof in kleine potjes en leg er een stukje lauwe kip op. Werk af met sesamzaadjes en verse koriander.