Kikkerbillenroomsoep met Pernod

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 1 Kikkerbil (1 paar/persoon)
  • 1,5 l Bouillon (Kippen...)
  • 1/2 Venkel
  • 1 Wortel
  • 2 stengels Selder (Witte...)
  • 1/2 stengel Prei
  • 2 el Boter
  • 3 el Bloem
  • 2 dl Wijn (Witte...)
  • 2 dl Room
  • 1 scheutje Pernod
  • Zout
  • Peper
  • Groen (Versiering)
Bereiding :
  1. Snijd de venkel, wortel en selder in fijne brunoise, de prei in ringen.

  2. Stoof de groentjes in boter en overgiet ze met 1,5 l kippenbouillon. Laat nog 10 min. koken (naargelang de grootte van de brunoise). Zeef de groentjes uit de bouillon en bewaar ze warm.

  3. Pocheer de kikkerbillen in een deel van de bouillon, haal ze eruit en ontbeen ze.

  4. Maak een blanke roux door 2 el boter te smelten met daarin 3 el bloem. Giet, al roerend, de witte wijn, de bouillon en de room erbij. Laat alles even doorkoken en smaak af met peper en zout.

  5. Leg in een warm soepbord een lepel groentjes met daarop het vlees van kikkerbillen. Giet de soep erover en doe er een scheutje Pernod bij. Versier met wat groen.