Kervelroomsoep met serano

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 Ui
  • 1 Aardappel
  • 1 stengel Prei
  • 100 g Spinazie
  • 200 g Kervel
  • 1,5 l Bouillon (kippen...)
  • 1 dl Room
  • Stokbrood
  • 1 Mozzarella (bolletje)
  • Olijfolie
  • Provencaalse kruiden
  • Boter
  • 4 sneetjes Ham (Serano...)
Bereiding :
  1. Snijd de groenten in grove stukken en stoof ze aan in boter zonder te bruinen. Doe er gekuiste spinazie en kervel bij, houd eventueel wat (verse) kervel over als garnituur. Bevochtig alles met kippenbouillon en laat ongeveer 20 min. Zacht koken.

  2. Mix de soep en doe de er room bij. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Bak het stokbrood en snijd het in schuine sneetjes. Beleg ze met plakjes mozzarella en druppel er wat olijfolie over + Provençaalse kruiden. Toast de broodjes in de oven.

  4. Dien de soep op in warme borden en geef er de toastjes bij. Doe als garnituur lange reepjes Serano-ham en verse kervelpluksels in de soep.