Maak een biscuitdeeg : klop de eieren + dooier met de keukenrobot tot een luchtige massa en voeg geleidelijk aan de suiker toe tot het mengsel dik en bleek is. Dit kan 5 min. duren. Doe er de gezeefde bloem en warm water bij.
Verwarm de oven op 200° C. en beboter een bakplaat, bedek deze met bakpapier. Smeer het beslag open op het bakpapier en bak het deeg af gedurende 10 min. tot het deeg veerkrachtig aanvoelt.
Leg bakpapier op het aanrecht en bestrooi het met suiker. Draai het deeg om op dit bakpapier. Maak het boterpapier los en snij de randen bij. Laat eventueel afkoelen onder een natte keukenhanddoek. Smeer op een helft een laagje choco en over de andere een laag confituur. Het lauwe deeg moet vrij snel opgerold worden. Laat afkoelen.
Bestrijk de kerststronk met opgeklopte room en strooi er chocoladeschilfers + bloemsuiker over. Verdeel in porties