Kersen met advocaatroom

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 blik Kersen (= ca. 250 g)
  • 10 gr Maïzena
  • 1 mespunt Kaneel
  • 1 el Suiker
  • 3 el Kirsch
  • 1/2 dl Room
  • 1 Ei
  • 1/2 zakje Vanillesuiker
  • 1 dl Advocaat
  • Chocolade (Geraspte...)
  • Koekje
Bereiding :
  1. Laat de kersen uitlekken, maar vang het sap op. Roer 5 el sap met de maïzena tot een glad mengsel. Breng de rest van het sap, een mespuntje kaneel en 1 el suiker aan de kook en doe er het maïzenamengsel bij. Doe er de kersen bij en roer er voorzichtig 3 el kirsch door, verdeel alles in een glaasje en laat afkoelen.

  2. Klop de room half stijf, doe er 1 eidooier en een ½ zakje vanillesuiker bij. Meng er de advocaat onder

  3. Klop 1 eiwit tot een luchtige massa en spatel dit onder de advcaat-mengeling. Verdeel dit mooi over de afgekoelde kersen. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

  4. Versier de glaasjes met geraspte chocolade en een koekje.