Kalkoen met gember

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 500 g Kalkoenfilet
  • 1 Wortel
  • 3 Paprika (rood, groen en/of geel)
  • 1 Ui (Rode)
  • 1,5 cl Azijn (sherryazijn of rijstazijn)
  • 4 cl Water
  • 2 el Olie (Sesam...)
  • 6 el Sojasaus
  • 1 el Gember (geraspt)
  • 2 el Limoen (sap van...)
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. Snij de kalkoenfilet en de paprika in reepjes.

  2. Snij de ui in ringen.

  3. Bereiding
  4. Roer bak het vlees 3 min. in de hete sesamolie.

  5. Voeg de groenten toe en bak terug gedurende 3 min.

  6. Schenk er de sherryazijn en het water bij en laat 5 min. sudderen met het deksel op de wok.

  7. Voeg de gember en het limoensap toe en laat verder sudderen tot het vocht verdampt is.