Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kalkoen met gember

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Snij de kalkoenfilet en de paprika in reepjes.

  2. Snij de ui in ringen.

Bereiding

  1. Roer bak het vlees 3 min. in de hete sesamolie.

  2. Voeg de groenten toe en bak terug gedurende 3 min.

  3. Schenk er de sherryazijn en het water bij en laat 5 min. sudderen met het deksel op de wok.

  4. Voeg de gember en het limoensap toe en laat verder sudderen tot het vocht verdampt is.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.