Kalfsniertjes met witloof en kroketjes

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 2 Kalfsnier
  • Boter
  • 1 Sjalot
  • 1 dl Bouillon (Vlees...)
  • 1 el Mosterd (Graan...)
  • 2 dl Room
  • 8 stronken Witloof (Kleine...)
  • 8 sneetjes Spek (Gerookt...)
  • Kroket (Aardappel...)
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • 1 tl Suiker
Bereiding :
  1. Kuis eerst de kalfsnieren volledig op. Haal het vette gedeelte eraf en snij alles wat wit is weg uit de binnenkant

  2. Kook de stronkjes witloof gaar in gezouten water en laat ze voldoende uitlekken. Rol ze op in een sneetje gerookt spek en bak ze mooi bruin in boter. Kruid met peper en zout, nootmuskaat en een snuifje suiker.

  3. Bak de niertjes kort en krachtig bruin langs de mooiste kant en kruid ze met peper en zout. Haal ze van de pan en gaar ze 8 min. in een voorverwarmde oven van 180°C. (afhankelijk van de bakwijze en grootte). Giet het vet weg en bak een fijngesneden sjalotje aan in dezelfde pan. Blus met vleesbouillon en room en roer er een lepel mosterd door. Smaak af.

  4. Bak de kroketjes.

  5. Dresseer de niertjes op een warm bord en doe er saus over. Verdeel het witloof en geef er kroketjes bij