Kalfsgebraad met witloof

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 400 gr Kalfsgebraad
  • 4 Tomaat
  • 4 stronk Witloof
  • 2 dl Wijn (Droge witte...)
  • 2 el Dragon (vers gehakt)
  • 35 gr Tomaat (Puree van...)
  • 2 el Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Snij het vlees in blokjes.

  2. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in partjes.

  3. Snij ook het witloof in partjes.

  4. Bak het vlees goudbruin in de olie.

  5. Kruid met peper en zout en blus met de helft van de wijn.

  6. Schep het uit de wok en hou apart.

  7. Doe er het witloof in, laat even bakken en voeg dan de tomaten toe.

  8. Laat onder deksel enkele minuten sudderen.

  9. Schep er de tomatenpuree, dragon en resterende wijn door.

  10. Doe er het vlees weer bij en laat alles nog even doorwarmen.