Kabeljauwhaasje, groene asperges met kruidige “beurre blanc”

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 500 g Asperge (Groene...)
  • 600 g Kabeljauw (...haasje)
  • Tagliatelle (...pasta)
  • 1 dl Room
  • De Saus
  • 3 dl Wijn (Droge witte...)
  • 1 Sjalot (Fijngesneden)
  • 100 g Boter
  • 3 takjes Peterselie
  • 7 stengels Bieslook
  • 5 takjes Dille
  • Tomaat (Kleine blokjes...)
  • Zout
  • Peper
Bereiding :
  1. Gaar de asperges in wat boter met zout, peper en muscaat.

  2. Braad de kabeljauwhaasjes langs de velkant aan.

  3. Laat de wijn tot ¾ inkoken met de sjalot, ‘monteer’ dit met de boter. Voeg er zout, peper daarna de kruiden en de tomaten.

  4. Heel warm bedienen met wat taglatelle.