Kabeljauwhaas omwenteld met Serrano op een carpaccio van tomaat met 2 kazen

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Kabeljauwhaasje (180g elk)
  • 2 Tomaat (Vlees...)
  • 1 Mozzarella (...bol)
  • 4 sneetjes Ham (Serrano...)
  • Olie (Basilicum...)
  • Oregano (Gedroogde...)
  • Peper
  • Zout (Zee...)
  • Olijfolie
  • 50 g Kaas (Parmezaanse...)
  • Paneermeel
  • 4 takjes Basilicum
  • Balsamico (Ingekookte...)
  • Boterpapier
  • Brood (Ciabatta...)
Bereiding :
  1. Pel de tomaten en snijd ze in flinterdunne schijfjes. Schik deze zorgvuldig op 4 borden. Kruid met peper van de molen en grof zeezout. Druppel er basilicumolie over en strooi er 1 tl gedroogde oregano over. Bedek de tomaatjes met dunne schijfjes mozzarella, laat een boord van 2 cm. van de tomaten zichtbaar.

  2. Versnijd de Parmezaan aas in snippers en maak 4 hoopjes op boterpapier. Strooi er weinig paneermeel over en bak deze krokant in een voorverwarmde oven van 180°C.

  3. Dep het kabeljauwhaasje droog en kruid met peper. Draai er voorzichtig een sneetje gedroogde ham rond, gebruik een prikker. Bak de vis langzaam gaar in olijfolie.

  4. Verwarm de borden in een hete oven zo lang tot de kaas gesmolten is, plaats de pakketjes vis in het midden. Versier het gerecht met een streepje balsamicosiroop, een takje basilicum en een krokantje van Parmezaankaas. Serveer met pasta of ciabatta.