Kabeljauwfilet met sjalotjes en paprikaroom

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Kabeljauwfilet
  • 3 Sjalot (Langwerpige...)
  • 1/2 Citroen
  • 1,5 dl Room (Lichte...)
  • 3 tl Paprika (...tapenade (bokaal Apérifine, Crema de Peperoni))
  • 1 blokje Bouillon (Vis...)
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. - Snij de halve citroen in schijfjes.
    - Snij de sjalotten in fijne ringetjes.

  2. Bereiding
  3. Leg op elk diepgevroren stuk kabeljauw een schijfje citroen en kruid met peper en zout. Schik op een rooster boven een brede pan kokend water waaraan u 1/2 blokje visbouillon toegevoegd hebt. Dek af en laat ± 12 min. Gaar stomen (afhankelijk van de dikte).

  4. Breng intussen 2 dl water aan de kook met 1/2 blokje visbouillon. Doe er de ringetjes sjalot bij en laat tot 3/4 inkoken. Voeg de lichte room en de paprikatapenade toe en laat nog 2 min. Inkoken tot een lichtgebonden sausje. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Afwerking
  6. Dien op met natuuraardappelen en gestoofde boontjes.

  7. Tip:
  8. In plaats van ze te stomen, legt u de stukken vis in een microgolfschaal met een scheutje visbouillon. Laat afgedekt gaar worden op volle kracht gedurende ± 12 min.