Kabeljauwfilet met sjalotjes en paprikaroom
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
- Snij de halve citroen in schijfjes.
- Snij de sjalotten in fijne ringetjes.
Bereiding
-
Leg op elk diepgevroren stuk kabeljauw een schijfje citroen en kruid met peper en zout. Schik op een rooster boven een brede pan kokend water waaraan u 1/2 blokje visbouillon toegevoegd hebt. Dek af en laat ± 12 min. Gaar stomen (afhankelijk van de dikte).
-
Breng intussen 2 dl water aan de kook met 1/2 blokje visbouillon. Doe er de ringetjes sjalot bij en laat tot 3/4 inkoken. Voeg de lichte room en de paprikatapenade toe en laat nog 2 min. Inkoken tot een lichtgebonden sausje. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking
-
Dien op met natuuraardappelen en gestoofde boontjes.
Tip:
-
In plaats van ze te stomen, legt u de stukken vis in een microgolfschaal met een scheutje visbouillon. Laat afgedekt gaar worden op volle kracht gedurende ± 12 min.