Kabeljauw met prei, ajuinpuree en siroop van balsamico

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 700 g Kabeljauw
  • Oregano
  • Marjolein
  • Tijm
  • Curry
  • 4 dl Visfumet
  • 2 stengels Prei
  • 1 Ui
  • Olijfolie
  • 2 el Wijnazijn (Witte...)
  • Blanke roux
  • 300 g Aardappel
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • 1 Ei (...dooier)
  • 1 bosje Peterselie (Platte...)
  • 1 el Bieslook (Fijngesneden)
  • 1 el Balsamico (...siroop of ingekookte ...)
Bereiding :
  1. Meng de 4 kruiden (gebruik ¼ tl van elk kruid). Dep de kabeljauwfilets droog en doe er de kruiden op. Pocheer ze in visfumet in een braadpan met deksel.

  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Maak er puree van en breng op smaak met peper en zout, 1 eierdooier, ½ el olijfolie en nootmuskaat. Snijd de ui in halve ringen en stoof ze aan in olijfolie. Meng die bij de puree.

  3. Spoel de prei en snijd ze in fijne julienne. Stoof de preijulienne aan in olijfolie, gebruik terug een braadpan. Bevochtig na 5 min. met ¾ van de visfumet en 2 el witte wijnazijn. Breng de saus op smaak en dik ze lichtjes met blanke roux.

  4. Leg in het midden van een warm bord een dresseerring en vul die met puree. Schik daarop de prei en leg de vis er bovenop. Trek enkele streepje met de balsamico en versier met een takje platte peterselie en fijngehakt bieslook.