Kabeljauw in papilotte

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Kabeljauwfilet (of andere witte vis)
  • 2 Wortel
  • 2 Tomaat
  • 1 Courgette
  • 1 Sjalot
  • 4 teentjes Look
  • 2 takjes Peterselie
  • 2 Citroen
  • 4 el Olijfolie
  • Zout
  • Peper
Bereiding :
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Pel en hak de knoflook. Spoel en ontpit de tomaten, spoel de courgette, en snij alles in blokjes. Snipper de peterselie.

  2. Spoel de citroenen met heet water. Pers 1 citroen uit, snij de andere in plakjes.

  3. Bak alle groenten – behalve de tomaten – 2 minuten in olijfolie. Schep er dan de tomaten, het citroensap en de peterselie door.

  4. Kruid de visfilets met peper en zout en leg ze elk op een vel bakpapier. Verdeel er de groenten en plakjes citroen over. Bind de uiteinden dicht met keukentouw.

  5. Leg de papillotten in een ovenschaal en zet ze 20 à 25 minuten in de oven.

  6. Tip:
  7. Lekker met stoemp van aardappelen met venkel.