Kabeljauw à la meunière

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Kabeljauw (...filets of ...haasjes)
  • Boter
  • Bloem
  • 1/2 Citroen
  • Peterselie
  • 2 Tomaat
  • 1/4 Broccoli
  • 600 g Aardappel
  • 1 Ei (...dooier)
  • Melk
  • Nootmuskaat
Bereiding :
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar, pureer ze. Breng op smaak met 1 eierdooier, melk, een klontje boter, peper en zout en muskaatnoot.

  2. Kook enkel de broccoliroosjes in kokend water gedurende 5 min. Laat ze schrikken onder koud water.

  3. Haal het kroontje uit de tomaat, halveer ze. Kruid met peper en zout, leg er een klontje boter op en warm ze op gedurende 10 min. in een oven van 200°C.

  4. Droog de filets met een keukenrol en haal ze door de bloem. Verwijder de overtollige bloem.

  5. Laat de boter smelten. Bak de kabeljauw gedurende 10 min. (afhankelijk van de dikte) en kruid met peper en zout.

    Schoonste kant eerst bakken. Dan de andere kant 3 min. laten bakken. Dan vuur afzetten en met aluminiumfolie afdekken.

  6. Dien op met gesmolten boter, een schijfje citroen, gehakte peterselie, een warme tomaat, gekookte broccoli en aardappelpuree.