Kaastaart met abrikozenconfituur
Ingrediënten :
Bereiding :
Het Taartdeeg:
-
Laat de boter samen met het water zachtjes smelten in een pot.
-
Weeg de bloem en de suiker af en doe ze in de mengkom van de keukenmachine. Doe er een snuifje zout bij.
-
Giet de gesmolten boter bij het bloemmengsel en meng tot een glad deeg in de keukenmachine.
-
Voeg het ei en de eidooier toe en laat de machine nog even draaien tot het deeg begint te bollen.
-
Verpak de bol deeg in een vel vershoudfolie en zet het opzij in de koelkast.
De Vulling:
-
Splits de eieren en klop de eigelen samen met de suiker tot een witte ruban. Hou het eiwit apart.
-
Verwarm de melk met de boter, de vanillezaadjes en de peul van de vanillestok. Let op: de melk moet niet koken.
-
Weeg de bloem af en spatel het onder de ruban.
-
Haal de vanillepeul uit de melk en giet het warme melk-botermengsel bij het beslag. Meng alles goed onder elkaar.
-
Voeg de plattekaas toe en meng opnieuw.
-
Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine en spatel ze onder het beslag.
Afwerking:
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Boter de springvorm in en bestuif de bodem met bloem.
-
Haal het deeg er terug bij en rol het uit met een deegrol. Duw de taartbodem in de vorm en duw goed aan.
-
Verdeel een laagje abrikozenconfituur over de bodem van de taart.
-
Giet het beslag over de confituur.
-
Bak de kaastaart gedurende 1 uur op 180°C.
-
Laat de taart afkoelen, verwijder de springvorm en serveren maar. Smakelijk!