Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kaastaart met abrikozenconfituur

Ingrediënten :

Bereiding :

Het Taartdeeg:

  1. Laat de boter samen met het water zachtjes smelten in een pot.

  2. Weeg de bloem en de suiker af en doe ze in de mengkom van de keukenmachine. Doe er een snuifje zout bij.

  3. Giet de gesmolten boter bij het bloemmengsel en meng tot een glad deeg in de keukenmachine.

  4. Voeg het ei en de eidooier toe en laat de machine nog even draaien tot het deeg begint te bollen.

  5. Verpak de bol deeg in een vel vershoudfolie en zet het opzij in de koelkast.

De Vulling:

  1. Splits de eieren en klop de eigelen samen met de suiker tot een witte ruban. Hou het eiwit apart.

  2. Verwarm de melk met de boter, de vanillezaadjes en de peul van de vanillestok. Let op: de melk moet niet koken.

  3. Weeg de bloem af en spatel het onder de ruban.

  4. Haal de vanillepeul uit de melk en giet het warme melk-botermengsel bij het beslag. Meng alles goed onder elkaar.

  5. Voeg de plattekaas toe en meng opnieuw.

  6. Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine en spatel ze onder het beslag.

Afwerking:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Boter de springvorm in en bestuif de bodem met bloem.

  3. Haal het deeg er terug bij en rol het uit met een deegrol. Duw de taartbodem in de vorm en duw goed aan.

  4. Verdeel een laagje abrikozenconfituur over de bodem van de taart.

  5. Giet het beslag over de confituur.

  6. Bak de kaastaart gedurende 1 uur op 180°C.

  7. Laat de taart afkoelen, verwijder de springvorm en serveren maar. Smakelijk!

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.