Kaas-gevulde aubergine op twee verschillende manieren

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
    1. Met Caprese gevulde aubergines
  • 1 Aubergine
  • Zout
  • Peper
  • 1 Mozzarella
  • 1 Tomaat
  • 1/2 Bosje Peterselie (Fijngehakt)
  • 1 teentje Look
  • Olijfolie
  • 2. Aubergine gevuld met Ham en Kaas
  • 1 Aubergine
  • 2 sneetje Ham
  • 2 sneetje Kaas
  • 1/2 Bosje Basilicum
  • 2 teentje Look (Gehakt)
  • 6 el Olijfolie
  • Paneermeel
  • Zout
  • Peper
  • Kaas (Parmezaanse)
Bereiding :
    1. Met Capreze gevulde Aubergine
  1. Verwarm de oven voor op 3180°C. Was de aubergine en snij meerdere stukken in de lengte door.

  2. Bestrooi de snijvlakken met zout en laat 30 minuten staan.

  3. Snijd de tomaat en mozzarella en vul de auberginepartjes met de plakjes.

  4. Meng de gehakte peterselie en knoflook en verdeel het mengsel over de gevulde aubergine. Sprenkel er olijfolie over, breng op smaak met zout en peper en bak 50 minuten.

  5. 2. Aubergine gevuld met Ham en Kaas
  6. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergine doormidden en maak in elke helft een aantal diepe sleuven.

  7. Snijd de ham en kaas in plak ze in de auberginespleten.

  8. Meng de gehakte basilicum, gehakte teentjes knoflook, paneermeel en 3 eetlepels olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  9. Verdeel het mengsel over de twee auberginehelften en verdeel het erover. Sprenkel er 3 eetlepels olijfolie en Parmezaanse kaas over en bak 30 minuten.