Jagersaus

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 150 gr Ui (Zilveruitjes)
  • 200 gr Spek (Gezouten...)
  • 500 gr Champignon
  • 1 el Bloem
  • 3 dl Wijn (Rode...)
  • Tijm
  • blad Laurier
  • Rozemarijn
  • 3 dl Fond (Bruine...)
Bereiding :
  1. Doe de zilveruitjes in een kom. Giet er heet water over. Laat ze weken. Dat maakt het gemakkelijker om ze te pellen.

  2. Snijd het spek in dunne reepjes. Bak het in de pan van het vlees.

  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Doe ze bij het spek en laat mee bakken.

  4. Pel de zilveruitjes en doe ze bij de champignons. Laat ze mee bakken.

  5. Strooi de bloem over de champignons.

  6. Blus met rode wijn en laat volledig uitkoken.

  7. Leg tijm, laurier en rozemarijn in de pan. Giet er de bruine fond bij en kruid met peper en zout. Laat de saus indikken.