Hondstong met oesterzwammen en exotische rijst

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 8 Hondstongfilet (Ca. 800 gr)
  • 4 Lente-ui
  • 500 g Oesterzwam
  • 165 mll Kokosmelk
  • 1 zakje Rijst (of kopje Thai-rijst)
  • 2 el Citroen (Sap van)
  • 3 el Olie (Zonnebloem...)
  • 2 cm Gember
  • 2 el Bieslook (Gesnipperd)
  • Zout
  • Peper
  • Instantsausbinder
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  2. Schil het stukje gember en snij fijn.

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Bereiding
  5. Verhit 1 el zonnebloemolie in een kookpan en doe er de rijst in. Stoof de rijst al roerend glazig. Voeg dan ook de gesnipperde lente-uitjes toe.

  6. Doe de helft van de kokosmelk in de kop van de rijst en leng aan met water. Giet beetje bij beetje bij de rijst en roer om.

  7. Voeg nog een kop water toe en een snuifje zout. Laat zachtjes gaar worden gedurende 10 à 15 min. Breng op smaak met 1 à 2 el citroensap.

  8. Bereid ondertussen de vis. Verhit 2 el zonnebloemolie in een brede pan en doe er de oesterzwammen en fijngesneden gember in. Laat al roerend even bakken.

  9. Leg er de diepgevroren vis op en kruid met pezo. Giet er de rest van de kokosmelk over, dek af en laat nog 15 à 20 min. zachtjes gaar worden.

  10. Haal de vis uit de pan en voeg de fijngesnipperde bieslook toe. Bind, indien nodig, lichtjes met instantsausbinder.

  11. Afwerking
  12. Schik op elk bord een bedje van oesterzwammen en leg er een stuk vis op. Dien op met rijst

  13. Tip:
  14. Voor een feestelijke versiering kan u enkele hele oesterzwammen apart houden en in hun geheel bakken in wat boter. Schik ze naast de vis op de borden