Hollandse mokken

Kookmethode
Land van herkomst ,
Menugang
Ingrediënten :
  • 175 g Boter
  • 125 g Suiker
  • 1 Ei
  • 1 zakje Vanillepoeder
  • 350 g Bloem
  • Zout
  • Cacao (...poeder)
Bereiding :
  1. Gebruik een ruime mengkom. Doe er boter in en klop die los met de kneedhaak. Meng er de suiker en het ei door. Voeg vanillepoeder, bloem en een snuifje zout toe. Meng alles stevig.

  2. Verdeel de mengeling in 2 en roer in één helft 1 el cacaopoeder. Kneed het deeg stevig met de handen op een proper werkvlak. Maak er lange worsten van en rol beide kleuren door elkaar tot een nieuwe worst.

  3. Draai de rollen in plastiekfolie en leg ze gedurende 30 min. in de diepvriezer.

  4. Snijd schijfjes van ½ cm. en bak ze op boterpapier af gedurende 10 min. in een voorverwarmde oven van 200° c. Leg de schijfjes niet te dicht bij elkaar.

  5. Laat afkoelen en bewaar ze in een afgesloten doos. Ideaal voor bij de koffie.