Hollandse maatjes met appelsalade

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 8 Hollandse Maatjes
  • 1 Appel (Jonagold...)
  • 100 g Bonen (Fijne princessen...)
  • Mayonaise
  • Peper
  • Zout
  • Azijn (of citroensap)
  • 2 el Bieslook (Fijn gesneden)
  • 1 Tomaat
  • 1 Ui
  • Peterselie
  • Luzerne
Bereiding :
  1. Kuis de maatjes en bewaar ze op ijs. Maak een mayonaise.

  2. Kuis de boontjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken en snij ze in fijne ringetjes. Maak een brunoise van de appel. Meng de appel, de boontjes en bieslook met weinig mayonaise en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Snij de tomaat in lange reepjes (verwijder eerst het vruchtvlees). Maak flinterdunne ringen van de ui en hak 2 el peterselie fijn.

  4. Dresseer het bord : duw de salade in een ring, leg de maatjes er rond. Werk af met stukjes tomaat, luzerne en uitingen. Draai tweemaal met de pepermolen.