Herfstsalade met rauwe ham, noten en honing

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • Sla (Gemengde slasoorten)
  • 2 stronken Witloof
  • 4 sneetjes Ham (Rauwe...)
  • 1 Ui (Rode...)
  • Walnoot
  • 1 Appel
  • Olie (Noten...)
  • Balsamicoazijn
  • Honing
  • Boter
  • Peper
  • Zout
  • Smaakverfijner (vb. Maggi)
Bereiding :
  1. Maak eerst een vinaigrette : 4/5 notenolie, 1/5 balsamicoazijn, 1 koffielepel honing en enkele druppels smaakverfijner.

  2. Kuis en spoel de salade en scheur ze in stukken. Snijd het witloof en de ajuin in fijne reepjes. Doe alles samen in een kom en overgiet met de helft van de vinaigrette. Kruid met peper en zout.

  3. Spoel de appel, haal het klokhuis eruit en snijd hem in gelijke partjes. Bak ze bruin in boter en doe er wat honing over.

  4. Neem een fijn plakje ham en rol daar voorzichtig de salade in en plaats die in het midden van het bord. Doe er met behulp van een lepel kringetjes vinaigrette rond en strooi er gebroken walnoten over. Versier met een takje groen.