Heldere pikante juliennesoep met kip
Ingrediënten :
Bereiding :
-
. Snijd de kippenfilet in fijne reepjes. Bak deze kort aan in sesamolie en kruid ze met de kruidenmengeling.
-
. Kuis de groenten en snijd ze in een fijne julienne van 4 cm. Stoof de groenten zachtjes aan in 1 el sesamolie en doe er een ½ fijngesneden lookteentje en een fijngesneden chilipepertje bij. (Werk voorzichtig met de chilipeper. Gebruik 2 à 3 zaadjes, dat is reeds pikant !! Verwijder de rest van de zaadjes)
-
Bevochtig het geheel met ½ dl droge sherry en 1 l kippenbouillon. Laat de soep gedurende 10 min. Koken op een middelmatig vuur.
-
Breng de soep op smaak met vloeibare honing, sojasaus en peper en zout. Doe er aan het einde de kippenreepjes en sojascheuten bij.
-
Dien de soep op in warme borden en geef er een sneetje stokbrood bij.