Gyros met rijst

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 kg Kippenfilet (of lams-, runds- of varkensvlees))
  • 2 Ui (Middelgrote...)
  • 1 Paprika (Rode...)
  • 1/2 Paprika (Gele...)
  • 1/2 Paprika (Groene...)
  • 1 Pepertje (Pikant...)
  • 1 scheutje Wijn (Witte...)
  • 2 dl Bouillon (Kippen...)
  • 1 blokje Bouillon
  • 1 dl Room
  • 2 el Peterselie (Fijngesneden...)
  • Blanke roux
  • Rijst (of frietjes of stokbrood)
  • De Marinade
  • 1 dl Olie (Arachide...)
  • 2 tl Olie (Noten...)
  • 1/2 mespunt Oregano
  • 2 tl Komijn
  • 1 mespunt Curry (Mespunt)
  • 1 mespunt Peper (Cayenne...)
  • 1 tl Paprika (...poeder)
  • 1 teentje Look (Fijngehakte...)
  • 1/2 Citroen (Sap van...)
Bereiding :
  1. Maak de kippenfilets proper en snijd ze in blokjes of reepjes van 4 cm. Maak de marinade door alle ingrediënten stevig door elkaar te mengen.

  2. Pel de uien en snijd ze in zeer fijne ringen. Verwijder de pitten uit de paprika's en snijd ze in fijne julienne. Hak het pikante pepertje zeer fijn maar verwijder eerst de pitjes (opgepast: de pitjes zijn zeer pikant)

  3. Meng alle ingrediënten in de mengkom : kippenblokjes, marinade, uienringen, paprika en peper. Laat dit een nacht trekken.

  4. Bak in 3 keer de gyros in een Tefalpan zonder vetstof. Kruid met pezo<; blus met een scheutje witte wijn. Doe er 2 dl kippenbouillon bij en laat doorkoken tot de groenten gaar zijn. Werk af met 1 dl room en dik de saus eventueel met blanke roux.

  5. Serveer de gyros op een warm bord en strooi er fijngehakte peterselie over. Geef er rijst, frietjes of stokbrood bij.