Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Groentengratin

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Beste seizoen: Zomer

Omschrijving

Een eenvoudig maar overheerlijk vegetarisch gerecht dat bijna iedereen lust.

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Voorverwarm de oven op 180 °C

  2. Concasseer de tomaten (t.t.z. verwijder de pitjes)

  3. Snij de tomaten en courgetten in blokjes, de zoete puntpaprika in reepjes.  Kruid de eerste 2 met peper en zout en basilicum kruiden.

  4. Breek de eieren, klop goed los met peper, zout en olijfolie en wat van de gemalen kaas.  Doe er de Ricottakaas bij.

  5. Giet het mengsel in een ovenschotel, bedek met de overgebleven kaas en plaats 45 min. in de oven (180°C)

  6. Werk af met een blaadje en wat snippers basilicum .

Noot

Wil je er geen vegetarisch gerecht van maken: voeg dan fijngesneden hespenblokjes ( ca. 400 g) bij de gebroken eieren.

Sleutelwoorden: Ei, ricotta, groente
Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.