Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Grijze garnalen met zoetzure prei

Ingrediënten :

Voor de zoetzure prei

Bereiding :

  1. Kuis de prei en was grondig onder de kraan om al het zand weg te spoelen. We gebruiken voor dit recept het witte en bleekgroene deel. Snijd de prei in staven van ongeveer 5 cm lang en vervolgens in julienne.

  2. Breng 1 liter water aan de kook met een scheutje azijn, een flink klontje boter, suiker en zout.

  3. Giet dit hete mengsel over de prei en zet enkele minuten afgedekt aan de kant.

  4. Haal de kroontjes uit de tomaten en snijd ze onderaan kruiselings in. Dompel ze een tiental seconden onder in kokend water en verfris onmiddellijk. Pel de tomaten, snijd ze in vier en haal er de pitjes uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

  5. Schep de prei uit het vocht.

  6. Prak de eitjes met de mosterd en de zure room. Kruid met peper. Dit is de dressing voor de garnalen en de prei.

  7. Snijd de boterhammen in soldaatjes en bak ze knapperig in olijfolie.

  8. Verdeel de prei over de borden. Strooi er de garnalen en tomaat overheen. Werk af met de dressing en vers gesneden bieslook. Leg er enkele soldaatjes bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.