Griekse pasta met tonijn

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 200 g Tonijn
  • 150 g Pasta (Griekse...)
  • 2 Sjalot
  • 2 Mozzarella (...bollen)
  • 2 el Basilicum (Fijngesneden...)
  • 2 el Pesto (Rode...)
  • Oregano
  • Tabasco
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Balsamico
  • Sla (Assortiment)
  • Kaas (Parmezaanse...schilfers)
Bereiding :
  1. Kook de Griekse pasta gedurende 15 min. gaar in gezouten water, giet af en laat schrikken.

  2. Laat de tonijn uitlekken, snijd de sjalotten zeer fijn en de mozzarella in kubusjes van 5 m.

  3. Meng de pasta, tonijn, sjalotten, mozzarella, basilicum en roer goed om. Breng op smaak met rode pesto, oregano, tabasco en peper en zout.

  4. Neem een klein bordje en leg een toefje salade in het midden.

  5. Maak een mooie quenelle pasta en leg die op de salade.

  6. Meng 5 el olijfolie met 1 el balsamico en druppel dit over het gerecht.

  7. Werk af met Parmezaan schilfers en één draai van de pepermolen.