Gewokte garnalen met gember en paddestoelen

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 4 el Olie
  • 4 el Gember (Vers geraspte...)
  • 2 el Look (Fijngehakt)
  • 6 el Bouillon (Kippen...)
  • 3 el Vissaus
  • 2 el Sojasaus
  • 16 Beurszwammen
  • 4 Lente-ui (in reepjes van 6 cm.)
  • 1 el Suiker
  • 16 Garnalen (Grote tijger... of scampis)
Bereiding :
  1. Pel de garnalen en verwijder de darmkanaaltjes.

  2. Fruit de gember- en knoflooksnippers goudbruin op een laag vuur.

  3. Voeg de kippenbouillon, vissaus, sojasaus en suiker toe en laat 1 minuut koken.

  4. Voeg de champignons, de garnalen en de lenteuitjes toe en laat sudderen tot de garnalen glazig zijn (niet langer dan 3-4 minuten)

  5. Serveer met rijst.

  6. Tip:
  7. Je kan er eventueel een kleine, fijngesnipperde chilipeper bijvoegen om het wat pikanter te maken.